Bloggar om en förstagångsmammas tillvaro.........

onsdag 8 juli 2009

Vänskap

Efter jag fick barn har jag märkt att vänskap ändras! Fått flera nya vänner i samma situation,dvs nyförlösta.förvirrade,lyckliga,trötta men nöjda människor! Ni vet vilka ni är och jag är sååååå tacksam som lärt känna er! Och mina "gamla" vänner, visst jag har blivit mamma och har kanske inte samma tid nu som förr...Men märker en otrolig skillnad, var jag så annorlunda förut mot nu? Jag kan själv se mig som en mer känslosammare,stresståligare och mer ödmjuk Helena nu än förr men ändå väljer folk att dra sig undan ...Jag skiter faktiskt i vilket! Jag är numera "Mamma Helena", försöker fortfarande att vara kompis, släkting och snart kollega men jag kommer alltid att vara mamma och det är ett jobb/ansvar jag tagit åt mig livet ut....Och ni kära nära vänner som fortfarande står mig nära eller t.o.m närmre.Ni är super och jag är så glad att jag har er!

7 kommentarer:

farmor sa...

Jag hoppas du inte tycker att jag bara försöker vara en farmor, mamma,och svärmor,och vilka menar du drar sig undan,hoppas du inte mår dåligt,jag hoppas vi ses snart,kramar.

helena sa...

Farmor-Nej då menar absolut inte dig/er och jag mår inte dåligt..Kraaam

Annika sa...

Helena, visst ändras det, både på gott och ont. Tyvärr så hamnar man i olika fas i livet och just att få barn verkar vara en stor förändring. Har många barndomsvänner som fick barn samtidigt när en annan sprang på krogen, reste etc. Både A och jag har försökt att hålla kontakt med dessa, men det verkar vara svårt att få till det. Och nu när vi fått barn så är deras barn i en annan fas med skjuts till aktiviteter o dyl. Men vissa funkar det hur bra som helst med o tur är väl det. Sen så är det ju så att det är himla kul/lätt att umgås med likasinnade och det har väl en del kompisar tyckt tidigare också antagligen eftersom vi känt oss lite undanskuffade.
Men om du känner att gamla kompisar dragit sig undan eller om de känner att du inte ´´är´´ som förr, så blir det ju aldrig så heller. Och när de har tid att träffas så har säkert du fullt upp med J. Tror vi mammor måste lägga lite mer på papporna och ta oss ut och träffa våra gamla vänner ibland, för de förstår säkert och finns garanterat kvar. Och vill de inte så kommer de säkert att förstå en vacker dag varför du inte är samma H, utan en H som är en jäkla bra morsa och vän:-)
Ursäkta det milslånga inlägget...
Kramis

helena sa...

Annika-Ja du har så rätt!Ses på lördag..Kram

Malin sa...

Helena ja tycker om dig som "mamma Helena" och ja är jätteglad att du skrev i min gästbok den där första gången! Massor me kramar

Mollsan sa...

Jag vet precis vad du menar Helena och jag är också så himla tacksam att jag lärt känna er!!! Tack o kram tjejer!

Jenny sa...

Vänskap är såå viktigt, men det är som de flesta skriver, man hamnar i olika faser i livet! Vi har inga barn men vi har så mycket på vår lott, är det inte gården så är det företaget eller någe annat. Jag är jätteglad att M och J har börjar umgås mera, J tycker det är jättekul!
Sköt om er!!
KRAM